Kwalitatieve cacao

Onze leverancier Visser Chocolade heeft een unieke partnership met chocoladeproducent Barry Callebaut en Biolands. De cacao van Biolands uit Tanzania is zeer bijzonder omdat de cacaoboeren begeleiding krijgen om duurzame en kwalitatieve cacao te kweken.

Zuiverste kwaliteit

Hierdoor verzorgen ze hun cacaoplantages zoals nergens anders ter wereld en is hun cacao van de allerzuiverste kwaliteit. De cacaoboeren van Biolands krijgen naast een opleiding in de cacaoteelt ook materiaal ter beschikking en hulp op sociaal vlak. Zo hebben al meer dan 21.000 boeren toegang gekregen tot medische zorg en onderwijs.

Heerlijk & Eerlijk!

Doordat de cacaoboeren een eerlijke en goede prijs voor hun product krijgen, kunnen zij cacao telen op een duurzame manier én bouwen aan een betere levenskwaliteit voor zichzelf en hun gezin. Daarom kunnen wij met trots zeggen dat onze chocolade niet alleen heerlijk, maar ook eerlijk is.

Assortiment

Het draait bij ons niet alleen om de lekkerste chocoladeproducten. Het gaat bij ons ook om de puurheid van het product. Puur betekent voor ons op een eerlijke en duurzame manier handel doen en chocolade maken. Daarom werken wij uitsluitend met de chocolade van Visser Chocolade. In het chocoladeatelier van Visser Chocolade in Limburg worden onze hoogwaardige bonbons en chocolade op ambachtelijke wijze bereid. Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de allerbeste fairtrade grondstoffen.

Ons uitgebreide assortiment van chocolade bestaat uit onder andere:

Ons assortiment bestaat uit 45 verschillende soorten bonbons, waarvan een wisselend assortiment op de toonbank in onze winkels ligt. Kenmerkend voor onze bonbons zijn de rijke vullingen en het hoge percentage cacao. Iedere bonbon is voor ons uniek en heeft met zijn bijzondere uitstraling en specifieke smaak een eigen karakter. Zo zorgt iedere bonbon voor ‘een feestje in de mond’.

Passie en innovatie. Dat zijn de hoofdingrediënten van de chocolade bullet. De chocolade bullets zijn exclusieve bonbons die zorgen voor een bijzondere smaaksensatie. De bullets zijn strak vormgegeven en worden door hun betoverende kleuren omschreven als sexy, stijlvol en chic.

Ons assortiment chocolade bullets bestaat uit 20 verschillende soorten bullets, onderverdeeld in 4 verschillende smaakpaletten:

 • A taste of paradise – met frisse fruitvullingen zoals framboos, ananas en mango
 • Passionated by nature – met basisingrediënten zoals noten, caramel en vanille
 • Caught by surprise – met verrassende vullingen zoals licorice (drop) en tequila
 • Chocoholic – met pure chocolade als basis, waarbij het cacaogehalte varieert van 51% tot 75%

Niet alleen van buiten, maar ook van binnen zijn deze bonbons echte kunstwerkjes. De picasso’s zijn exclusieve bonbons met bijzondere vullingen. De bonbon is opgebouwd uit verschillende lagen, wat voor een unieke smaakcombinatie zorgt. De picassolijn bestaat uit 10 smaken: flowers, liquor 43, apple crumble, superfood yoghurt goji bes, yoghurt basilicum mango, anijs vijgen, espresso bailey’s, jack daniel’s, maple rozemarijn en tai chilli.

Ons assortiment wordt ieder seizoen aangevuld met thematische chocoladecreaties. Zo hebben we de traditionele klassiekers zoals herfstblaadjes en paddenstoelen in de herfst en kerstkransjes en hulsblaadjes tijdens Kerst. Tijdens Pasen vind je maar liefst 20 verschillende soorten paaseitjes in onze winkel. Naast deze seizoensgebonden producten hebben we een speciaal assortiment voor bijzondere gelegenheden en feestdagen zoals Sinterklaas, Valentijnsdag en vader- en moederdag.

Voor iedere gelegenheid kun je bij ons terecht voor een passend cadeau. Of er nou een kleintje op komst is, een koppel pasgetrouwd is, er iemand geslaagd is of er een jubileum gevierd moet worden, met een cadeau van chocolade zit je altijd goed.

Om jouw cadeau extra bijzonder te maken, kun je deze personaliseren met een persoonlijke boodschap. Wat dacht je van een chocoladehart met een lieve tekst of een champagnefles met de naam en leeftijd van de jarige?

Workshops & Kinderfeestje

Altijd al eens je eigen chocoladecreaties willen maken? In ons proeflokaal in Heerenveen laten we je graag kennismaken met onze heerlijke en eerlijke chocolade. Je bent van harte welkom om een workshop chocolade/bonbons maken te volgen met vrienden, familie, collega’s, een vrijgezellenfeestje of een bedrijfsuitstapje.

Wij bieden 3 soorten workshops aan: workshops op basis van open inschrijving, workshops voor groepen en kinderfeestjes. Klik voor meer informatie op de onderstaande workshop waar je belangstelling voor hebt.

Open inschrijving

Wil je alleen, met z’n tweeën of met een klein groepje een workshop volgen? Van oktober t/m april organiseren wij iedere maand een open inschrijving workshop. Lees meer over het programma en de beschikbare data en schrijf je snel in voor de workshop!

Programma:

• Ontvangst met koffie/thee en bonbons
• glaceerbonbons en flikken maken en decoreren
• Diverse chocoladefiguren maken
• Vormbonbons maken

Iedere open inschrijving heeft een verrassend programma met een eigen thema!

Tussendoor geniet je van verschillende soorten chocolade, bonbons, wijn en frisdranken. Na afloop neem je jouw zelfgemaakt bonbons en chocolade natuurlijk mooi ingepakt mee naar huis.

Duur: 2,5 uur
Prijs: € 50,00 per persoon

Openstaande inschrijfdata:

Donderdag 2 november 2023 van 19.30 – 22.00 uur

Donderdag 23 november 2023 2022 van 19.30 – 22.00 uur

Donderdag 14 december van 19.30 – 22.00 uur

Locatie: Proeflokaal PUUR., Burgemeester Falkenaweg 54 te Heerenveen
(voormalige Technische School)

Via onderstaand formulier kun je je inschrijven voor deze workshop.

Let op! De inschrijving is pas definitief na ontvangst van een bevestiging per e-mail. Bij een gering aantal deelnemers wordt de workshop 3 dagen voorafgaand aan de workshop geannuleerd.

  Workshops voor groepen

  Ben je met een groep van 8 personen of meer en zijn jullie op zoek naar een leuk en lekker uitje? Dan is een workshop chocolade en bonbons maken wat voor jullie! Groepen vanaf 8 personen zijn van september t/m april welkom om een workshop chocolade/bonbons maken te volgen.

  Programma

  • Ontvangst met koffie/thee en bonbons
  • flikken maken en decoreren
  • Diverse chocoladefiguren maken
  • Vormbonbons maken
  • Marsepeinbonbons bereiden
  • Bonbons decoreren

  Tussendoor genieten jullie van verschillende soorten chocolade, bonbons, wijn en frisdranken. Na afloop nemen jullie de zelfgemaakt bonbons en chocolade natuurlijk mooi ingepakt mee naar huis.

  Duur: 2,5 uur
  Prijs: € 50,00 per persoon
  Aantal: 8 t/m 15 personen

  Meer informatie? Neem contact op met Ria van der Galiën: ria@proefpuur.nl.

  Workshops voor groepen op aanvraag

  Workshops voor groepen worden op aanvraag ingepland. Geef in je aanvraag aan op welke dag en tijdstip jullie de workshop willen volgen.

  Locatie: Proeflokaal PUUR., Burgemeester Falkenaweg 54 te Heerenveen
  (voormalige Technische School)

  Via het onderstaande formulier kun je een workshop voor groepen boeken. Geef bij je aanvraag aan op welke dag en welk tijdstip jullie de workshop willen volgen en met hoeveel personen jullie verwachten te komen.

  Let op! De boeking is pas definitief na ontvangst van een bevestiging per e-mail.

   Kinderfeestjes

   Een chocoladefeestje? Dat is pas een origineel verjaardagsfeest! Voor kinderen bieden wij een chocolade feest/workshop aan. Lees hierover meer in het programma.

   Chocolade maken

   • Bij binnenkomst limonade met chocolade
   • Uitleg: een chocoladebakje maken, chocoladeflikken maken en decoreren en een naamplaat van chocolade maken
   • De kinderen pakken hun gemaakte chocoladecreaties in en nemen deze mee naar huis

   Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
   Duur: +/-1,5 uur
   Kosten: € 17,50 per kind
   Aantal: minimaal 6 kinderen, maximaal 12 kinderen

   Meer informatie? Neem contact op met Ria van der Galiën: ria@proefpuur.nl.

   Kinderfeestjes worden gegeven op vrijdagmiddag in de maanden januari t/m april en september t/m november.

   Locatie: Proeflokaal PUUR., Burgemeester Falkenaweg 54 te Heerenveen
   (voormalige Technische School)

   Via het onderstaande formulier kun je een kinderfeestje boeken. Geef bij je aanvraag aan op welke dag jullie het kinderfeestje bij ons willen komen vieren en met hoeveel kinderen jullie verwachten komen.

   Let op! De boeking is pas definitief na ontvangst van een bevestiging per e-mail.