IJs

Ambachtelijk bereid schepijs
Het overheerlijke ijs van PUUR. wordt iedere dag op ambachtelijke wijze bereid. Onze ijskeuken is gevestigd in de voormalige Technische School aan de Burgemeester Falkenaweg 54 te Heerenveen. Bij de bereiding wordt er gewerkt met natuurlijke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld vers fruit.

 

 

Puur
Voor het bereiden van het ijs maakt PUUR. voornamelijk gebruik van natuurlijke ingrediënten. Kunstmatige toevoegingen worden zoveel mogelijk vermeden.

 

Vers fruit
Het ijs van PUUR. wordt bereid met een groot deel vers fruit (minimaal 50% vers fruit). Afhankelijk van de oogst kan de kleur van het ijs verschillen. Bij bijvoorbeeld de smaak aardbeien kan het ijs de ene keer roder en de ander keer minder rood zijn. De smaak blijft altijd hetzelfde!

 

Smaak
Tijdens het bereiden van het ijs wordt er weinig lucht in het ijs geslagen. Hierdoor ontstaat een volle en zachte smaak. Het ijs smelt niet direct op de tong; je hebt het gevoel dat je er bijna op kunt kauwen. Het meeste schepijs heeft een luchtopslagpercentage van 50%, maar bij PUUR. bevat het ijs slechts 25% lucht!

 

Verpakt ijs
Naast de verkoop van schepijs in een hoorn of beker heeft PUUR. ook verpakt ijs. U kunt een keuze maken uit de diverse smaken en deze in een speciaal daarvoor ontworpen isobak meenemen. Er zijn twee verschillende maten, namelijk een ½ liter en 1 liter isobak.

 

Smaken ijs
De smaken verschillen per seizoen. Ons assortiment bestaat onder andere uit:

 

Aardbei, Ananas, Appeltaart, Baileys, Banaan, Boerenjongens, Bonbon, Bosvruchten, Bubblegum, Caramel, Chocolade, Citroen, Citroencake, Cookies, Crocantino, Framboos, Geroosterde Amandel, Groene Appel, Hazelnoot, Kaneel, Koffie, Kokos, Licor 43, Mango, Meloen, Mojito, Mokka, Noten Caramel, Pepernoot, Pistache, Puur, Sinaasappel, Smurf, Speculaas, Snikker, Straciatella, Strawberry Cheesecake, Tiramisu, Vanille, Witte Chocolade, Yoghurt Bosvruchten, Yoghurt Bosvruchten Light, Yoghurt Exotic, Yoghurt Limoen en Yoghurt Passievrucht.