Fairtrade

Primeur voor Nederland

PUUR. IJS & Chocolade verkoopt lekkers met unieke duurzame cacao


Duurzame cacaobonen

Visser Chocolade, de leverancier van PUUR. IJs & Chocolade, maakt als enige in Nederland gebruik van duurzame cacao van Barry Callebaut die een innovatief fermentatieproces heeft doorlopen. Deze cacao uit Tanzania is erg bijzonder omdat het fermentatieproces van de bonen nauwlettend gecontroleerd wordt en daardoor het allerbeste uit de boon naar boven komt. Het gaat om een 100% natuurlijk proces dat voor cacaobonen van topkwaliteit zorgt. Uniek aan deze duurzame cacaobonen, is de bijzonder intense smaak. Deze techniek is ontwikkeld door Barry Callebaut, wereldreferentie in cacao en chocolade. PUUR. IJs & Chocolade laat middels Visser Chocolade Friesland en omgeving voor het eerst kennismaken met deze onweerstaanbare chocolade.

Biolands Tanzania

Visser Chocolade, leverancier van PUUR. IJs & Chocolade, heeft deze keuze zorgvuldig overwogen. Zij bezochten zelf de plek waar de cacaobonen vandaan komen: de cacaoplantage van Biolands in Tanzania om er de cacaoteelt, het fermentatieproces en de samenwerking met de boeren van dichtbij te kunnen volgen. Het Biolands project begeleidt lokale cacaoboeren om duurzame en hoogkwalitatieve cacao te kweken. Ze krijgen opleiding in de cacaoteelt, ze krijgen materiaal ter beschikking gesteld en worden begeleid gedurende het hele proces. Ook op sociaal vlak wordt er hulp geboden: 21.000 boeren hebben toegang tot medische zorg en onderwijs.

Nederlanders willen genieten van eerlijke producten: van lekkers dat met respect voor mens en natuur is gemaakt. PUUR. IJS & Chocolade wilde graag werken met een unieke cacao die 100% duurzaam, 100% traceerbaar, super lekker en van topkwaliteit is. Bij Biolands in Tanzania hebben ze een perfecte combinatie gevonden: traceerbaarheid, duurzaamheid, respect, biologisch, eerlijke handel en perfecte smaak versmelten in één project. Biolands is niet alleen bijzonder; de cacao en chocolade die er vandaan komt ook. Dit is pas echt fair trade!

Innovatief fermentatieproces

Het geheim van dit 100% natuurlijke en duurzame proces zit in het respecteren van de natuurlijke oogstcyclus, in combinatie met een gecontroleerd droog- en gistingsproces.

PUUR. IJs & Chocolade zal vanaf november 2010 alleen nog deze ‘New Generation Chocolate’ met ‘Optimised fermentation’ bonen gebruiken voor het totale assortiment van zijn pralines, repen, stukgoed en seizoensartikelen.


fairtradelogo